Strömsund

det blev en jevla upplevelserik helg i helgen, alltså. 
 
alltså vad, tänker du?!
 
Jo spelningen och allt var king i vanlig ordning, inget speciellt men det är ju alltid kul att spela! (jag funderar på att gå händelserna i förväg, men gör det inte)
 
haha
 
I fredags var jag inbjuden på toontracks fest, dom har metalmånad och meshuggah spelade på deras typ företagsfest på skarren. var svinbra som vanligt och naturligtvis bästa ljudet nånsin som vart på skarinska. och det är typ alltid jääävligt kääst ljud där (en av anledningarna till att jag inte hade brytt mig nämnvärt om dom lagt ned stället. extremt omysigt där dessutom)
 
men det var ändå bra. dom körde rätt långsammal låtar mest, vilket jag gillar. jag diggar seg musik. så man bara behöver stå och fyllevagga och nicka (till) hela tiden. :D
 
--
 
vaknar upp lite småbakis, rätt tidigt och ligger kvar i sängen och öppnar en folle typ jusst innan jag öppnar ögonen, morgonpigg som jag alltid är när det är gigg på kvällen.
 
taggad. lyssna igenom nya graveyard som fortfarande är lika bra. traska till repan, lasta och iväg mitt på dan. All good.
 
Men då till det intressantaste på hela helgen som kom väldigt oväntat. Käkade typ den godaste pizzan forever i sorsele med typ kräftarslen och currybananer på. mår toppen och sätter mig i mitten (grrrrr. det här med shotgun, vad är det för skit?! man får inte paxa!!! :D) där bak. trångt och jävligt med jackan på, mätt som ett aber och käkar nå bubbelchokladjox och mår king. sen efter typ en halvtimme börjar typ synfältet krympa.
 
typ "im not feeling that well"... och tillslut ser jag typ ingenting!! det blir helt vitt och det känns typ som att jag ska dö!! har aldrig vart med om dess like. bah: fan jag håller på bli tvärblind och det är helt vitt med bara typ små pixlar istället för det man ska se! haha. typ: blodpropp? hjärnblödning?! kan typ inte röra mig eller snacka och allt försvinner och man hör som jävligt långt borta hur dom blir oroliga och undrar hur jag mår, dom stannar bilen och jag typ hör hur jag själv stönar och försöker typ svara, men det går inte. men dom öppnar dörrarna man får lite luft och det går över på kanske 20 sekunder eller nått.
 
bah: pwew!  luft och lite vatten och man är som vanligt. vette fan vad det kan ha berott på. för mkt mat på en gång? syre/vätskebrist/bakfylla och för jävla varmt i bilen?
 
jävligt obehagligt. men nu vet jag hur det är att dö, eller svimma iaf.
 
ändå inte särskilt farlig.. :D
 
så-- onwards!
 
kommer fram till strömsund och det är kanon! hotell och öl och snacks och frukt och sånt framställt mer käk. möta upp med lite kompisar som var där och tatuerade, lite burlleskshow (!) och uppvärmning:
 
 
 
 
och lite spelning (helt ok, eftersom vi inte spelat på 2 månader, sen lite halvlojj publik. det är typ för sent att spela halv 1 och folk i inlandet gillar som att vara i baren mest. inget ovanligt. 3/5 skulle jag säga om gigget. som väntat varken mer eller mindre.
 
 
sen jävligt bra efterfest på hotellet, tror vakterna var där och klagade typ fyra gånger. hade typ 3 rum åxå. så jag o kaka smög iväg och knöt oss ganska tidigt.
 
aron gick tydligen och badade. hahaha. och jag är inte förvånad. 2 gånger dessutom. utomhus. minusgrader. snö. :D
 
jaja. hem och det var det. mådde svinbra hela söndan. soffan och såg två filmer. corpse bride och moonrise kingdom. båda ganska bra.
 
jää, vi kör i helgen igen på en mcklubb och helgen efter det på hamnis. vi har gjort alldeles för lite ugspelningar så det blir king och vi är uppvärmda! testa lite nya låtar och sådär härnäst!
 
tjeeenna!
 
 

3 favouriter

Nya graveyard - Lights out.
 
Ungefär lika bra som väntat!

 
slow motion countdown är hur bäst som helst. som helhet efter första genomlyssningen fungerar den bättre än de första två. alltså hela skivan.
 
bäst förstagångsintryck typ. apropå först så; första skivan, fick jag höra var lite speciellt. intrycket var speciellt. haha. vet inte riktigt om dom hade fått ut den på riktigt då. var en hisingenkompis som var så väldigt stolt över att han kände dom och spelade upp den. jag var rätt stenad. ändå bra. var bara ganska impad. men insåg förrst senare att dom var sveriges kanske "bästa" rockband kanske(!!!!!!) efter några månader eller så. då den sjunkit in. och med mkt STOR FÖRVÅNING och GLÄDJE förstod jag att resten av sverige gjorde det åxå. förstod alltså.
 
dom skulle lika gärna kunna va det där bandet jag aldrig hört tillräckligt/haft råd att köpa än och finnas nånstans och låta annorlunda än deep purple som låter annorlunda än alice som låter annorlunda än etc... men inte riktigt som... i min lilla barndomsLPhylla.
 
jag gillar bara hur det låter 70 talet. för det påminner om min barndom. eller min barndom låter beatles. den tar väl slut när man är typ 8 och köper egna häftiga skivor som är hårdare och nyare. typ som graveyard.
 
Ja det var första skivan. sen andra var bara hits och mer likabra allt. som med rhapsodys första-andra skiva. för att göra en BRA jämförelse. :D kändes för mig lite framstressad, även om dom säger att den tog lång tid. nya är mer som ett konstverk igen som första.
 
Vad ännu mer bra det vore om alla släppte en skiva varje år.
 
jag har det hellre så även om det bara blir typ 3 bra låtar varje år. tycker det är råkul att sen plocka upp en skiva och märka att dom 4 låtarna som var DÅLIGA blitt bra av nån anledning.
 
 
 
jag lämnar det här därhään
 
 
.. menalltså retrostigen är EXTREMT farlig att beträda (iaf relativt den mellan soporna i t,ex min hall)
 
--
 
över till nått heeelt annat och minst lika bra (med största skillnaden att de är ett riktigt band och faktiskt helt legitimt äger och förfarar över ett existensberättigandeinnehav)
 
:D
 
 
 
ikväll spelar de på skarren! (meshuggah alltså)
 
har inte sett dem på en liten scen sedan slutet av 90-talet.
 
lär bli fett svettäckel.
 
 
--
 
sen åker vi till en håla och spelar imorrn. nån festival i.... typ grannbyn till den där man mönstrar i. nått med.. ja strömsund - imorrn!
 
känner mig väldigt taggad och har skickat iväg katten. vilket egentligen är den största behållningen med att åka iväg! :D
 
dvs att jag får vara ENSAM HEMMA både ikväll och på söndag!

SWEET!!!!
 
---
 
 
jajusstja!
 
såg jonas knutsson band nånting tidigare idag!
 
jag har ingen aning om jag tyckte det var bra, eller om jag verkligen var impad av hur de spelade eller om jag bara störde mig på allt. jag menar; vafaaan håller dom på med?
 
ofrivilligt började dock en fot stampa typ ibland, så den hade säkert kul iaf
 
alltså dom spelar jazz. det är jazzfestival här.
 
 

nuså!

Jag har svårt att tycka bra/dåligt om mixen, till skivan, hittils.
 
den blir klar iaf!

:D
 
snart får vi åka omkring och spela! nästa helg! har vart så grått och tråkigt för länge, så; färger!

:D
 
Dessutom: hur mäktigt somhels:t folket in the big apple häromveckorna!
 
 
 
(det är då den så kallade skrillex på korte till höger om Öron, nedan:)
 
 
jag är rätt småglad och kan slappna av mer iom att han är helt cool med och diggar att vi har kört på med hans dänga!
 
typ:
 
peace, dude!
 
:D
 
 
 
 
 

Mix, spioneri & afrika

Hörde nyss att umeå kommun har folk anställda för spionage. De befinner sig på arbetsplatser och spionerar för att hitta anledningar till att avskeda folk.
 
Ptja. what dojja know
 
---
 
För övrigt är det bara en låt kvar för mixningen av crowdburn skivan + lite finslipningar!
 
:D
 
 
Ronnie från Hate Ammo längstfram (fast ändå) bakom spakarna.
 
 
helt apropå allting sägs Auborreon kanske har ett gig på gång....
 
.....i Algeriet!!
 
:D
 
Vågar man det? är det inte bara trasiga hus, inget vatten att dricka och typ massa fattiga och farliga helt svarta människor med k-pistar där? revolutioner och shit?
 
Om det är i afrika (som det är. nånstans i den världsdelen. INTE LANDET, cp. Dom har massa småländer där i man inte kan namnen på eller vet vars de ligger precis som staterna i USA. USA är dessutom bara en liten nordlig del av amerika som huvudsakligen består av.... det där landet sydamerica och canada (som inte består av stater? GEeee. ingen barnlek) Ja, jag tror iaf det är massa oroligheter där, runtom där spelningen är.
 
Det finns 3 föreställningar jag har om afrika: 1 primitiva städer med krig eller iaf oroligheter. 2 primitivare, coolare ställen med hyddor och schamaaner i djungeln. 3 rika, civilizerade städer utan krig där det är mkt vita människor. eller ja. det är mkt; bah öken, åxå.
 
 (osså kommer man där och spelar djävulsrock!)
 
förutom det så vet jag att det på många ställen är en väldig status med att äga mkt får/kameler där uppe till höger i afrika.
 
 helt allvarligt. det är allt jag vet typ!. man får ju inte lära sig nått om afrikansk historia i skolan. Inte ens om man läser historia A på universitet (haha). Man får bara irriterade "vet inte varför det inte ingår i kursplanen" från föreläsarna när man frågar. helt sjukt då det är därifrån vi kommer. där de första civilisationerna startade (typ) etc.
 
ok. alltså det där var INTE fördomar det är vad folk berättar helt seriöst och hur det ser ut på nyheterna. Tror dock spelningen är på nån av de "normalare" ställena längs kusterna där det bor mkt vita. kanske åtminstone 20 procent? precis som muslimer i sverige. hahaha
 
 Om folket där vet jag en hel del:
 
För jag har jobbat med en afrikan en gång, som växt upp där ganska långt uppåt efter kusten i högra delen av afrika. han var rätt så trevlig och det gick att kommunicera ganska bra. Det var roligare och mer givande än att prata med nån som bara pratar exakt samma språk som en själv hela tiden. Han kunde typ mitt svinbra, jämfört med vad jag kunde av hans (typ inget) vilket fick mig att känna mig lite underlägsen, menmen. han var iaf så väldigt stolt när han nämde siffran av hur många djur han ägde (undra om det inte var getter?)!  Sen var han religiös och bad en halvtimme om dan. HAN sa iaf att allt var mkt bättre där och skulle lätt åka tillbax om det inte var krig och pirater överallt. Men seriös stoltheten att räkna upp de där 300 getterna eller vad det var? well. vad har jag att komma med. 4 elgitarrer/basar? en get är obviously värd mer än en gitarr. jag menar en leksak av trä till skillnad mot goats - the bringers of life! pengar är bara siffror och värdelösa innan man köpt getter för dem. så ja - jag fick väl så att jag teg dåh.
 
  
Så sammanfattning: vad jag vet är att folk där precis som folk är mest, men hur det är att vara där vet jag absolut ingenting om. Tror dom vill ha demokrati fast det motarbetas av länder/personer som är rika. Så de är iaf säkert arga och våldsamma med all rätt. (som det ser ut på tv) om dom nu är det. säkert inte alla. vissa tycker säkert det ändå är king att ha det kässt. Det är synd om dom. För vi har haft dom som slavar och skäms över det fortfarande. försöker typ kompensera det genom att bomba fram demokrati nu eller nått.
 
ja det där var bara spånerier. i have nooooo ideah. eller jo, en massa uppenbart dåliga och inte särskilt genomtänkt! ahha :D  man måste ju börja nånstans. jag låtsas iaf inte veta nått.
 
Det jag är beredd på är att det kommer att vara lite grann som paradiset, till utséendet. bara man håller sig från städerna. hoppas spelningen är på vischan.
 
fast det skulle ju kunna vara helt fördjävligt åxå, om algeriet visar sig ligga i en öken. Norra afrika måste det vara iaf. vem har råd att åka typ till södra, eller ens typ till kilimanjaro mitt i??
 
(visste inte ens att det världsberömda berget befann sig i afrika förrens typ 2 år sen, då ett rikt as jag känner berättat att han vart där)
 
.. jaja, ändå spännande!
 
vi får väl se!!
 
som om jag tror det kommer hända ändå...
 
...
 
 
 
 
 
 

Adolf Krishna

Kom så ska jag förhärliga dig!

RSS 2.0